ксадър Нова телевизия За липса на жизненоважен медикамент за трансплантирани сигнализират

...
ксадър Нова телевизия За липса на жизненоважен медикамент за трансплантирани сигнализират
Коментари Харесай

Трансплантирани остават без жизненоважно лекарство, разкри Нова тв

ксадър Нова телевизия 

За липса на жизненоважен медикамент за трансплантирани алармират фенове на Нова телевизия. Става въпрос за имуносупресор, който към този момент втори месец липсва в аптеките в Стара Загора. 
С казуса обаче от време на време се сблъскват и хората в останалите градове у нас. 

" В момента съм си взела назаем от различен трансплантиран един блистер, който е 10 капсули. Ако го прекъсна, се връщам в изходна точка - преминавам на диализа ”, изясни Мила Андонова получила само че бъбрек преди 15 години.

Иван Димитров разкрива, че се е чул с компанията производител и те са споделили, че имат на склад. " Оттам натакък от аптеката са се обадили на дистрибуторите, а те искрено са излъгали и са споделили, че не са получили медикаменти от компанията! ", споделя той.

Проблемът е продължителен, настояват пациентски организации. " Този проблем съществува всяка година! Нека да завърши тази драма, тъй като е закононарушение по отношение на хората, които имат втори късмет да живеят. Не са чак толкоз доста пациентите в България с трансплантирани бъбреци, с цел да си позволим да си губим ”, добави Димитров.

Петима души получиха късмет за живот след две донорски обстановки

От Здравната каса обявиха, че няма спиране в процеса на доставяне с лекарството. Сигнали за дефицита му не са постъпвали в Здравното министерство. Оттам твърдят, че няма проблем с навременното обезпечаването на медикамента. И допълват, че има задоволително количества и в складовете на дистрибуторит, съобщи Нова телевизия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР